Nils Brobacke. Foto: Nordic Gold Trade
Finans

Ny chefsstrateg: "Guld bra hedge mot valutarisk"

"Corona-krisen har inneburit ett ökat intresse för guld."  Det säger Nils Brobacke som är nyanställd som chefsstrateg på Nordic Gold Trade.

Uppdaterad 2020-08-24
Publicerad 2020-08-24

Sedan årsskiftet har guld stigit med 23 procent i svenska kronor. Ädelmetallen har sedan år 2000 haft en bättre utveckling än de flesta aktieindex, och är upp drygt 600 procent. Under samma period är exempelvis Dow Jones Industrial Index upp cirka 150 procent. 

Intresset för att investera i guld, och inte minst fysiskt guld, har tilltagit under första halvåret 2020, vilket har bidragit till att Nordic Gold Trade expanderat och kraftigt ökat omsättningen.

Nils Brobacke kommer närmast från CMC Markets och tillträder positionen som chefsstrateg på Nordic Gold Trade under augusti månad.

– Jag ser verkligen fram mot att informera om de möjligheter som guld, och även silver, erbjuder. Svenskarna har av tradition varit ett aktiefolk. Men under den här våren har det blivit tydligt för många om vilka möjligheter ädelmetaller erbjuder för att skapa en bättre och jämnare avkastning i en portfölj,  säger Nils Brobacke i en skriftlig kommentar.

– Corona-krisen har inneburit ett ökat intresse för guld. Där även svenska institutioner och kapitalförvaltare börjar investera i fysiskt guld, som en viktig byggsten i portföljen. Inte bara för att boosta avkastning, utan även som hedge mot valutarisk och räntenedgång och helt utan motpartsrisk.

Rekryteringen är en del av Nordic Gold Trades snabba expansion som handlar om att utveckla och ta tillvara på det stora intresset för ädelmetallen som finns på finansmarknaderna. Nils Brobacke tillträder tjänsten under augusti månad. 

 

Platsannonser