Truecaller
Börs

Nu går Truecaller till börsen – "bara början på en fantastisk resa"

Truecaller går till börsen under fjärde kvartalet genom att notera sina B-aktier på Nasdaq Stockholm.

Uppdaterad 2021-09-15
Publicerad 2021-09-15

Erbjudandet kommer bestå av nya B-aktier samt befintliga B-aktier som erbjuds av vissa existerande aktieägare. Emissionen av dessa aktier väntas tillföra Truecaller cirka 1 miljard kronor före avdrag för kostnader för erbjudandet.

Styrelsen och ledningen för Truecaller, inklusive grundarna Alan Mamedi och Nami Zarringhalam, Sequoia Capital India, Atomico och Kleiner Perkins, anser att erbjudandet och noteringen av bolagets B-aktier på Nasdaq Stockholm är ett logiskt och viktigt steg i bolagets fortsatta utveckling. Det framgår av ett pressmeddelande.

Grundarna kommer efter genomförande av det avsedda erbjudandet och noteringen, att kontrollera en majoritet av rösterna i bolaget genom sitt innehav av Truecallers A-aktier.

Nasdaq Stockholms bolagskommitté har bedömt att Truecaller uppfyller gällande noteringskrav för en notering på Nasdaq Stockholm.  Beroende på marknadsförhållanden förväntas erbjudandet och noteringen på Nasdaq Stockholm genomföras under det fjärde kvartalet 2021.

– Ett av våra mål i år har varit att förbereda Truecaller för en börsnotering. Vi har fått ett positivt mottagande från potentiella investerare vilket gör att det känns otroligt spännande att ta nästa steg i denna process. Att börsnotera Truecaller är inte bara en milstolpe för Nami, mig och alla anställda som varit med och byggt Truecaller till den fantastiska plattform det är idag, men också för det växande svenska ekosystemet för tech-bolag. Trots att bolaget är inne i sitt tolfte år, så tror vi att detta bara är början på denna fantastiska resa. Vi har en tydlig strategi för att fortsätta växa och utveckla vårt erbjudande och våra produkter och jag ser fram emot att välkomna nuvarande och nya aktieägare på den här resan, säger Alan Mamedi, vd för Truecaller i en skriftlig kommentar.

– Det jag beundrar mest med Alan och Nami är deras driv. De har övervunnit flera utmaningar under åren de byggt Truecaller och har alltid kommit tillbaka starkare. Det här är en viktig milstolpe för företaget och det gör mig väldigt glad att se ännu ett svenskt kategoriledande globalt teknikföretag lett av dess grundare. Alan och Nami är levande bevis på att det går att bygga världsledande bolag om man vågar gå sin egen väg och jag är stolt över att ha fått dela en del av den resan med dem sedan 2014, säger Niklas Zennström, grundare och vd för Atomico i sin presskommentar.

Truecaller till en av världens tio mest använda kommunikationsplattformar och den tredje mest använda i Indien. Under andra kvartalet 2021 nådde bolaget 278 miljoner månatliga aktiva användare. Truecallers app har sedan lanseringen laddats ned en halv miljard gånger och har hittills identifierat och blockerat 30 miljarder oönskade samtal. Med huvudkontor i Stockholm sedan 2009, är Truecaller ett entreprenöriellt företag som leds av medgrundarna och en mycket erfaren ledningsgrupp.

Truecaller har uppvisat en stark tillväxt med en omsättning som ökade till 492 miljoner kronor under 2020, från 190 miljoner kronor 2018, motsvarande en genomsnittlig årlig tillväxttakt om 61 procent för perioden. Omsättningen under första halvåret 2021 uppgick till 425 miljoner kronor, en ökning med 151 procent jämfört med första halvåret 2020.

Bolaget uppnått en justerad EBITDA-marginal på 34 procent under första halvåret 2021, vilket är en ökning med 45 procentenheter jämfört med första halvåret 2020 då Bolagets EBITDA-marginal uppgick till minus 11 procent.

Carnegie Investment Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, JP Morgan AG och Citigroup Global Markets Europe AG är Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners. Numis Securities Limited och Skandinaviska Enskilda Banken är Joint Bookrunners. Baker & McKenzie Advokatbyrå är legal rådgivare till bolaget. Linklaters Advokatbyrå är legal rådgivare till Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners.

 

 

Platsannonser

Logga in