FinansNyhet

Nu är Tieto Evry ett legalt bolag

Publicerad

Allt är nu klart för att slå samman två av Nordens största IT-leverantörer, Tieto och Evry.

Camilla Jonsson

Sista milstolpen i processen var att registrera företaget i det Finska Handelsregistret, vilket skedde idag den 5 december 2019. Det nya, kombinerade företaget går under namnet Tieto Evry och är börsnoterat på börserna i Stockholm, Helsingfors och Oslo.

– Vi ser mycket fram emot att tillsammans skapa ett ledande nordiskt företag för digitala tjänster, med 24 000 medarbetare globalt, varav cirka 10 000 är konsulter inom digitala tjänster. Vi ser avsevärda möjligheter på marknaden, för såväl våra kunder som för vårt kombinerade företag, säger Kimmo Alkio, vd för Tieto Evry i en skriftlig kommentar.

– Konsultmarknaden växer snabbt och en betydande del av IT-investeringarna drivs av så kallade datadrivna tjänster. Genom att kombinera våra styrkor kan vi öka tillväxttakten och därmed leverera ett högre värde till våra kunder, medarbetare och aktieägare. Nu fortsätter vi vår gemensamma resa genom att integrera våra verksamheter och kulturer, samt se över synergier. Vårt nordiska arv som bygger på öppenhet, förtroende, mångfald och hållbarhet, inspirerar oss att skapa ett digitalt försprång för företag och för samhället i stort, säger Kimmo Alkio.

Annons

 

Annons