Northvolt reser miljarder till fabriksbyggen

Svenska batteritillverkaren Northvolt har tagit in 1,1 miljarder dollar i konvertibla obligationer från en grupp investerare för att finansiera utbyggnaden av deras fabriker i Europa. Foto: Northvolt
Publicerad
Uppdaterad

Svenska batteritillverkaren Northvolt har tagit in 1,1 miljarder dollar i konvertibla obligationer från en grupp investerare för att finansiera utbyggnaden av deras fabriker i Europa. En rad tunga svenska institutioner går in med kapital, däribland AP-fonderna, AMF och Swedbank Robur.

Finwire

Investerare som deltog i kapitalanskaffningen var AMF, AP-fonderna 1-4, ATP, Ava Investors, Baillie Gifford, Compagnia di San Paolo genom Fondaco Growth, Folksam Group, Goldman Sachs Asset Management, IMAS Foundation, Olympia Group, OMERS Capital Markets, PCS Holding, Swedbank Robur, TM Capital och Volkswagen Group, framgår det av ett pressmeddelande.

–Vi är stolta och tacksamma för stödet och förtroendet från dessa investerare och partners i världsklass. Vi kommer att fortsätta att arbeta hårt för att leverera på det löfte vi har gett dem om att bygga världens grönaste batteri, säger medgrundaren och vd:n Peter Carlsson.

I och med denna kapitalanskaffning har Northvolt sedan 2017 säkrat närmare 8 miljarder dollar i eget kapital och skulder för att förverkliga sina planer på att etablera sig som en signifikant aktör inom batteriproduktion.

Annons
Annons