IT & techNyhet

Nordea: ”Lönsamhet är grunden till allt”

Maria Smith, growth banker på Nordea Startup and Growth. Nordea har haft ett dedikerat startupfokuserat team i Finland i tio år och i Sverige i snart fem år.
Publicerad
Uppdaterad

Lönsamhet är det som alla startupföretag och investerare pratar om just nu. Det säger Maria Smith, growth banker på Nordea, som är den enda storbanken på plats på startupeventet Slush i Helsingfors.

Anders Frick

Det är inte bara Johannes Schildt, grundare av nätläkartjänsten Kry, som pratar om lönsamhet.  ”Alla” pratar om lönsamhet – åtminstone i startupvärlden.

Just nu pågår startupevenemanget Slush i Helsingfors, ett evenemang som lockar startups och investerare från hela Norden och mer därtill. Som enda storbank är Nordea på plats för att möta entreprenörerna och lotsa startupföretagen rätt i frågor som rör tillväxt.

Annons

– Det har funnits ett uppdämt behov av att nätverka och träffas. Samtidigt är det intressant att marknaden vände så fort, nu är det fokus på lönsamhet, säger Maria Smith, growth banker på Nordea Startup and Growth, till Realtid.

Nordea har haft ett dedikerat startupfokuserat team i Finland i tio år och i Sverige i snart fem år, och Realtid passar på att fråga vilka som är bankens främsta tips till de entreprenörer som bankpersonalen möter just nu.

– Hitta rätt kompetens med folk som har viljan att lära sig. Var ödmjuk inför marknaden, men ändå kaxig, och anpassa kostymen efter rådande läge. Och ha ett tydligt fokus på den underliggande lönsamheten. Det sätter värderingen och är grunden till allt, säger Maria Smith.

Annons
Annons