Annons

Annons

Nobia köper köksleverantör i Nederländerna

Köksinredningssföretaget Nobia köper det nederländska förertaget Bribus Holding för cirka 65 miljoner euro.

– Detta förvärv är första steget i vår tillväxtstrategi att expandera till attraktiva och näraliggande marknader. Bribus har ett starkt erbjudande och en ställning som nummer ett på den nederländska projektmarknaden för kök, och vi ser god tillväxtpotential och möjligheter till fortsatt expansion, säger Morten Falkenberg, koncernchef och vd på Nobia, i ett pressmeddelande.

Bribus grundades för 90 år sedant. Bribus levererar kök till professionella kunder i Nederländerna, främst till företag inom social housing och stora fastighetsinvesterare. Köken produceras i en modern fabrik i Dinxperlo i östra delen av Nederländerna. Bribus har ett komplett kunderbjudande, som inkluderar installation och vitvaror. För 2017 uppgick intäkterna till cirka 65 miljoner euro med en rörelsemarginal i linje med Nobias finansiella mål. Bribus har cirka 270 medarbetare.


Köpeskillingen utgörs av en ersättning på 60 miljoner euro, på en kassa- och skuldfri basis, samt en rörlig ersättning på maximalt 5 miljoner euro.

 

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons