Annons

Annons

"Nasdaqs bud är bättre - även om Euronext höjer"

UPPDATERAD Börsoperatören Nasdaq har lagt ett formellt bud på Oslo Börs värt 6,5 miljarder norska kronor. Genom budet ger sig Nasdaq in i budstrid med fransk-nederländska Euronext om Oslobörs, som tidigare i januari lade ett lägre bud.

 

Tidigare på måndagsmorgonen meddelade Nasdaq att man är redo att diskutera med Euronext om börsoperatörens andelar i Oslobörsen. Det fick Euronext att trappa upp tonläget. I ett pressmeddelande från Euronext, framkom att bolaget är "fast beslutet" rörande planerna att köpa Oslobörsen, och att man kommer "se över möjligheterna att justera budet" på 6,24 miljarder norska kronor, ett bud som lades 14 januari.

- Nasdaqs bud på 6,5 miljarder norska kronor är bättre än det bud som inkommit från konkurrenten Euronext, även om Euronext skulle höja budet. Det säger Oslobörsens vd Bente Landsnes till Bloomberg vid lunchtid.

Nasdaqs bud ligger på motsvarande 6,5 miljarder kronor, eller 152 norska kronor per aktie. Euronexts bud ligger på 145 norska kronor.

Annons

Annons

Euronext har redan majoriteten av Oslobörsens ägare bakom sig och har ansökt om godkännande från myndigheter för att slutföra förvärvet. 

–Euronext referensaktieägare har bekräftat sitt gemensamma stöd för Euronext för denna transaktion. Euronext kommer att bedöma tillgängliga alternativ för att anpassa sitt erbjudande och kommer att kommunicera när det är lämpligt, skriver Euronext i pressmeddelandet.

–Vi har i nuläget inga samtal med Euronext, men vi är redo att samtala med alla delägare, sa Nasdaq Nordics vd Lauri Rosendahl tidigare på måndagsmorgonen.

Nasdaqs budförslag har vitsordats av styrelsen och de två största aktieägarna. Euronexts budförslag har dock backats av en majoritet av aktieägarna för det lägre budet.

 

 

 

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons