ESG-dagen
Adam Kostyál, Europeisk Noteringschef på Nasdaq. Foto: Nasdaq
Hållbarhet

Nasdaqs Adam Kostyál: "Alla delar av ledet eftersöker idag mer information och transparens"

Adam Kostyál, europeisk noteringschef på Nasdaq, och keynote-talare på ESG-dagen 26 oktober talar med Realtid om varför ESG-frågorna är viktiga för honom.

Uppdaterad 2021-10-12
Publicerad 2021-09-28

Varför är ESG-frågor viktiga för dig?
– Att vara medveten om hur olika investeringar påverkar miljön omkring oss och samhället som vi lever i är oerhört viktigt för att kunna fatta välgrundade beslut om bland annat investeringar. Genom att som börs driva ESG-relaterade frågor kan vi vara en del av att påskynda omställningen i hela det finansiella ekosystemet. Alla delar av ledet eftersöker idag mer information och transparens, både aktiesparare och investerare vill veta i vilken riktning olika bolag går, säger Adam Kostyál, europeisk noteringschef på Nasdaq.

Vad är den största utmaningen som du stöter på i ditt jobb när det gäller att driva ESG-frågor?
– Utmaningen är inte unik för finanssektorn i sig men en utmaning som ligger framför oss är att finna harmoniserande standarder så att vi de facto kan förstå vilka investeringar som är gröna och vilka som inte är det. Där hoppas vi att exempelvis nyligen lanserade Nasdaq Green Equity Designation kan bidra till vägledning.  

ESG-dagen, som anordnas av Realtid, i samarbete med Wildeco och Direkt Studios, äger rum i Stockholm och online 26 oktober. ESG-dagen direkstsänds kostnadsfritt. Mer information och anmälan här >>

Platsannonser

Logga in