Annons

Annons

Narva rekryterar chef på Hill+Knowlton

Narva rekryterar Åsa Mogerud, chef för public affairs på Hill+Knowlton, till rollen som senior konsult inom public affairs. "Det politiska landskapet idag är så oerhört komplext och på kort sikt ser det inte ut att bli enklare" säger Åsa Mogerud till Realtid. 

På Narva kommer Åsa Mogerud att stärka byråns expertis inom public affairs i rollen som seniorkonsult. 

Åsa Mogerud har en bakgrund inom Moderaterna. Under åren 2006-2014 var hon en del av statsministerns stab och arbetade bland annat som enhetschef och politiskt sakkunnig i samordningskansliet i Rosenbad.

Åsa Mogerud kommenterar:  

Vad lockar med Narva?

–  Narva växer och det lockar mig att få vara med och bidra i en sådan spännande fas. Samtidigt är Narva en mycket välmående byrå med fina kunduppdrag och det ska bli väldigt roligt att kliva ombord. På Narva finns många kloka och kunniga medarbetare, det är viktigt. Ensam är inte stark och jag är en lagspelare. 

Vilka mål har du i rollen som senior konsult på Narva?

–  Ett mål är att kundernas affär växer tack vare den rådgivning och det kommunikationsstöd vi på Narva ger våra kunder. Jag ska vara en del av det team som utvecklar och bygger Narvas public affairs-erbjudande. Personligen växer jag med utmaningar - jag hoppas på många - och nu gäller det att leva upp till högt ställda förväntningar.  

Annons

Annons

Tror du att efterfrågan på tjänster inom public affairs kommer öka? 

–  Det korta svaret är "absolut öka". Det politiska landskapet idag är så oerhört komplext och på kort sikt ser det inte ut att bli enklare. Det gäller att ha koll på den formella politiska processen, hur riksdag och regering fungerar, men också hur de olika partierna arbetar fram sina förslag och vem som är kompis med vem i olika frågor. Det är en ingen enkel uppgift att kontinuerligt lägga det pusslet. 

Åsa Mogerud fortsätter:

–  Samhällskommunikation, eller PA, sker på många olika arenor. Jag tror att många uppdrag framgent kommer bero av vad som sker ute i våra kommuner och olika myndighetsuppdrag. Samtidigt ska kunderna ha koll på vad som är på gång i Bryssel, inom EU. Generellt gäller det för företag och organisationer att förstå politikens villkor, och vice versa. Och då finns vi på Narva!
 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons