M&A

Multiq förvärvar verksamhet av Cygate 

Multiq förvärvar verksamheten Digital Media Distribution, DMD av Teliasoneras dotterbolag Cygate.

Publicerad 2017-10-25

I dag offentliggör Multiq ett förvärv av Cygates verksamhet inom digital Skyltning, Digital Media Distribution, DMD. Cygates är en systemintegratör och en del av Telias företagsaffär. I den överlåtna verksamheten ingår digital skyltning och bokningssystem för konferensrum, enligt pressmeddelandet.

MultiQ kommer erbjuda anställning till de medarbetare hos Cygate som arbetar med DMD-verksamheten och som berörs av affären. 

"MultiQ och Cygate inleder även i och med denna affär ett långsiktigt samarbete för att möta det fortsatta behovet av DMD tjänster från Cygates kunder”, framgår det av pressmeddelandet.

Denna del av Cygates verksamhet passar mycket väl in hos oss. Digital Skyltning är en stor del av MultiQs verksamhet och här får vi nu

många nya kunder. Rumsbokning blir en ny produkt i vårt erbjudande. Vi ser mycket fram emot att få många nya kompetenta kollegor på vårt kontor i Stockholm, samt ett samarbete med Cygate som kan öppna ytterligare affärsmöjligheter för oss, säger Lars Pålsson, tf VD på
MultiQ.

Vi tycker vi kommit fram till en bra lösning för vår DMD verksamhet, både för kunder och medarbetare. MultiQ har rätt förutsättningar för att kunna fortsätta utveckla DMD verksamheten och ta den till nästa nivå, säger Fredrik Sidmar, vd på Cygate.

Affären motiveras för MultiQ av en ökad kundbas samt långsiktiga synergieffekter och en konsolidering av marknaden, framgår det av pressmeddelandet. Den övertagna verksamheten omsätter cirka 15-20 miljoner kronor per år och affären förväntas ge en positiv resultatpåverkan för Multiq redan 2018. 

"Finansiering av förvärvet ryms inom befintliga kreditramar”, framgår det.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in