Mitteregger om Urb-it: ”Ingka måste ta sitt ansvar”

Taggar i artikeln

Urb-it
Erik Mitteregger.
Publicerad
Uppdaterad

Finansmannen Erik Mitteregger är femte största ägare i det krisande cykelbudsbolaget Urb-it. Nu kräver han att den näst största ägaren, Ikeasfärens investmentbolag Ingka, ansvarar för att rädda bolaget.

Finwire

”Ingka måste ta sitt ansvar! Det blir annars svårt att fortsättningsvis lita på dem i ett investerarperspektiv”, säger Erik Mitteregger till Di Digital. Tele2:s förre vd Lars-Johan Jarnheimer är numera ordförande för Ingka.

Bakgrunden är att Urb-it igår varnade för att rörelsekapitalet kommer vara förbrukat under fjärde kvartalet, trots att bolaget så nyligen som i slutet av september gjort en riktad nyemission på drygt 23 miljoner kronor som tecknades av Fjärde AP-fonden, Handelsbanken Fonder och Skandia.

Urb-its aktie rasade med 83 procent igår, tyngt av tvångsförsäljning av Lage Jonasons, storägare och styrelseordförande, innehav. Även vd Kevin Kviblad tvingades till en tvångsförsäljning. Försäljningarna har rapporterats till Finansinspektionens insynsregister. Aktien har nu fallit med 95 procent sedan årsskiftet.

Annons
Annons