Mathem förvärvar Kavall

Taggar i artikeln

Bonnier Ventures Mathem
Publicerad
Uppdaterad

Idag blev det klart att Mathem förvärvar Kavall. Genom förvärvet driver Mathem Kavalls verksamhet vidare i Stockholm under varumärket Mathem Express och expanderar sin befintliga verksamhet för snabba leveranser i huvudstaden. I samband med affären säkras även nytt kapital för Mathem från bland andra Bonnier Ventures.

Realtid.se

Sedan 2021 har den svenska startupen Kavall erbjudit leverans av matvaror på endast tio minuter, från egna butiker till kundens dörr. Tjänsten erbjuds i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Det var i december 2021 som konkurrenterna Mat.se och Mathem gick ihop och nu, drygt ett år senare,  förvärvar ”utbyggda” Mathem 100 procent av aktierna i Kavall. Genom affären fortsätter Mathem att driva en konsolidering av marknaden för matleveranser. Det framgår av ett pressmeddelande.

I samband med affären säkras även kapital från Kavalls fyra största ägare Bonnier Ventures, Inbox Capital, Nicoya och VNV Global i Mathems kommande finansieringsrunda där fokus ligger på den fortsatta utvecklingen av den nya automatiserade logistikanläggningen i Larsboda i Stockholm som togs i drift i slutet av förra året. Anläggningen innebär viktiga effektiviseringar av Mathems verksamhet.

Annons

Mathems förvärv av Kavall innebär att Mathem kommer att driva vidare Kavalls butiker i Stockholm, vilka förser Kungsholmen, Vasastan, Norrmalm, Östermalm och Gärdet. Butikerna kommer på sikt att drivas under Mathems varumärke Mathem Express.

Annons