Maria Landeborn: Fullt möjligt med en stark avslutning på året 

Taggar i artikeln

Danske Bank Maria Landeborn
Maria Landeborn, senior strateg på Danske Bank. Foto: PressbildMaria Landeborn, senior strateg på Danske Bank. Foto: Pressbild
Maria Landeborn, senior strateg på Danske Bank. Foto: Pressbild
Publicerad
Uppdaterad

Danske Bank tror alltjämt på att det blir en global mjuklandning för tillväxten, vilket i sådana fall borde ge stöd åt börserna framöver. Man flaggar för att året kan komma att avslutas starkt, enligt senaste veckobrevet.

Finwire

“Säsongsmässigt är ofta avslutningen på året en stark period för aktier, och vi anser att det är fullt möjligt att det mönstret kan upprepas i år med stöd av makro, bolagsvinster och att räntetoppen ser ut att vara nådd”, skriver Danske Banks seniora strateg Maria Landeborn och tillägger att mycket kapital står vid sidlinjen som kan ge ytterligare stöd åt marknaden om sannolikheten för en mjuklandning fortsätter.

Landeborn upprepar sin tidigare preferens för småbolagsaktier. Hon menar att en mjuklandning skulle framöver gynna dessa bolag eftersom de har en “catch-up”-potential på börsen.

“Det är dock viktigt att välja lönsamma bolag med starka kassaflöden, och i nuvarande marknadsklimat anser vi därför att aktiv förvaltning är att föredra. Vi har bland annat en övervikt i amerikanska aktier med fokus på småbolag”, skriver Maria Landeborn.

Annons

Vad gäller penningpolitiken delar Danske Bank marknadens uppfattning om att Federal Reserve och ECB är färdiga med sina räntehöjningar för denna gång.

 

Annons