FinansNyhet

Mångårig chefsrekryterare satsar på techbranschen

Michaëla Berglund och Robin Berglund breddar chefsrekryterarens tjänster till att också omfatta techbranschen.
Publicerad

Det svenska executive search-företaget Michaël Berglund AB satsar nu på rekryterings- och interimstjänster för den snabbt växande tech-industrin. Genom det nya bolaget Dmatch tar nästa generation i familjeföretaget ett steg för att rekrytera och utveckla också inom tech.

Michaël Berglund AB är ett svenskt executive search-företag som varit verksamt i mer än 30 år. Det gör nu en satsning på rekryterings- och interimstjänster riktade mot tech-branschen.

Dmatch är ett systerföretag till Michaël Berglund AB och har grundats tillsammans med Robin Berglund och Stefan Johansson.

– Jag har under de senaste åren i diskussioner med kunder tydligt sett ett behov att hjälpa våra kunder mer ingående kring tech professionals, säger Michaëla Berglund, vd för Michaël Berglund AB.

Annons

Bolaget Michaël Berglund AB grundades 1985 av Michaël Berglund, pappa till Michaëla Berglund och Robin Berglund. Satsningen på Dmatch blir nu ett viktigt steg för nästa generation i familjeföretaget.

– Dmatch är en naturlig fortsättning i vår ambition att rekrytera och utveckla förebilder, nu också tydligare mot tech-industrin, i ytterligare 30 år framöver. Att min bror går in operativt i Dmatch stärker ytterligare långsiktigheten i vårt familjeföretag, säger Michaëla Berglund.

Dmatch kommer arbeta med samtliga befattningar och nivåer på techföretag samt tech- och digitala befattningar i övriga branscher och organisationer. Därmed kombineras grundarnas egna erfarenheter inom IT, telekom och det digitala området med Michaël Berglund AB:s tjänster inom chefsrekrytering och ledarskap.

Annons

– Genom min och medgrundaren Stefan Johanssons digitala erfarenhet kan vi se möjligheter och utmaningar med teknologi, samt vilken typ av kompetens och person som krävs för att verkligen lyckas i en position. Det särskiljer oss från övriga företag inom rekryterings- och interimsbranschen, säger Robin Berglund.

Annons