Veoneer, Magna
Foto: Veoneer
M&A

Magna köper upp Veoneer – budpremie på 57 procent 

Kanadensiska Magna International planerar att förvärva Veoneer för 31,25 dollar per aktie kontant, vilket innebär en affär på 3,8 miljarder dollar.

Uppdaterad 2021-07-23
Publicerad 2021-07-23

Bolagsvärdet på Veoneer är cirka 3,3 miljarder, inklusive kassa, netto efter skulder, enligt ett pressmeddelande.

Budet innebär en premie med cirka 57 procent jämfört med Veoneers senaste stängningskurs som var 19,93 dollar på New York-börsen.

–Detta är en attraktiv affär för alla våra intressenter. Den kommer att leverera betydande och omedelbart värde för Veoneers aktieägare genom en attraktiv premie över börskurs, och våra medarbetare får möjlighet att bli del av en av de skickligaste leverantörerna på mobilitetsområdet. Samgåendet med Magna kommer dessutom att höja det kombinerade bolagets status som en helhetsleverantör inom ADAS-system, vilket bör gynna våra kunder, leverantörspartners och i slutändan konsumenter, säger Jan Carlson, Veoneers ordförande.

Styrelserna i de båda bolagen har enhälligt godkänt transaktionen och Veoneers styrelse rekommenderar aktieägarna att godkänna det föreslagna samgåendet. Ett antal storägare som AMF, Cevian, AP4 och Alecta, som tillsammans sitter med cirka 40 procent av aktierna, har gett sitt stöd för affären.

Magna är en av världens största leverantörer av bilkomponenter och genom förvärvet av Veoneer stärker och breddar bolaget sin portfölj och position inom avancerat förarstöd, ADAS.

Citi är finansiell rådgivare och Sidley Austin LLP juridisk rådgivare åt Magna. Rothschild & Co och Morgan Stanley är finansiella rådgivare och Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP är juridisk rådgivare till Veoneer.

 

Platsannonser

Logga in