Annons

Annons

lundin.jpg

Foto: Lundin Petroleum

Lundin Petroleum anpassar namn efter klimatmål

Morgonsvepet måndag: Lundin Petroleum anpassar namn efter klimatmål, Paradox-miljonärer startar nytt och "Bra för kronan om Löfven avgår".
 

Lundin Petroleum anpassar namn efter klimatmål
Lundin Petroleum siktar på att bli klimatneutralt år 2030 och med koppling till det nya målet vill bolaget byta namn till Lundin Energy. Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget på måndagen.
"Det gläder mig även att styrelsen föreslår att bolaget byter namn till Lundin Energy. Det representerar vår ambition att bli klimatneutrala, vår position som ett ledande bolag för att producera olja och gas i framtiden och tydliggör vår roll i en energimix i förändring", säger bolagets vd Alex Schneiter i pressmeddelandet.

Paradox-miljonärer startar nytt
Paradox­miljonärerna Andras Vajlok och Susana Meza Graham startar investmentbolaget Aldeon tillsammans med bolagsbyggaren Daniel Laurén. Investmentbolaget skapas genom att trion samlar sina innehav i 20 startupbolag under ett tak. Hur mycket Aldeon har till sitt förfogande vill grundarna inte säga, men de 20 innehaven värderas till cirka 100 Mkr. Intäkter från framtida avyttringar ska återinvesteras. De skriver DI Digital.

S-Bankens online-kunder till Nordnet i Finland
Nordnet och S-Banken har kommit överens om ett samarbete där kunderna inom S-Bankens online-mäklarverksamhet på den finska marknaden kommer att flytta till Nordnet. Enligt tidsplanen för samarbetet kommer S-Bankens kunder börja använda Nordnets plattform för sparande och investeringar i april 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Ny vd och koncernchef för Nepa
Styrelsen i Nepa har beslutat att utse P-O Westerlund till ny vd och koncernchef för Nepa. Han tillträder rollen omgående. Det framgår av ett pressmeddelande.
Fredrik Östgren, avgående vd, lämnar företaget med omedelbar verkan. Nepa gör mjukvara för marknadsundersökningar och är listat på First North.

Extra EU-toppmöte om långtidsbudget
EU:s rådsordförande Charles Michel har kallat till ett extra EU­-toppmöte den 20 februari för att diskutera unionens nästa långtidsbudget för perioden 2021—2027. ”Tiden är kommen för att nå en överenskommelse”, skriver Michel bland annat i ett pressmeddelande.  ”Jag är mycket medveten om att dessa förhandlingar är bland de svåraste vi har att möta. Men jag är också övertygad om att vi med sunt förnuft och vilja kan nå fram till ett avtal som är till fördel för alla européer”, skriver han. 

Nordea: Bra för kronan om Löfven avgår
Starkare förtroende hos konsumenter och i industrin väntas i veckans makrodata, vilket kommer att ge stöd för kronans uppåttrend, skriver Nordeas ekonomer. Samtidigt har konsumentförtroendet underpresterat under Stefan Lövfen och kronan skulle tjäna på ett byte på statsministerposten, menar de.

Börsbolag lovar att skärpa sin rapportering av utsläpp
Nästan hälften av börsbolagen i DI:s klimatindex kommer att trappa upp rapporteringen av sina utsläppt, enligt en enkät. 45,8 procent av de 94 företagen som tillfrågades lovar att senast nästa år rapportera för fler scope än i dag. Knappt 13 procent uppger att man inte kommer att redovisa fler siffror än i dag.

UD avråder från att resa till drabbade områden i Kina
Utrikesdepartementet avråder från resor till områden i Kina som drabbats av coronaviruset, uppges i ett pressmeddelande. Beslutet om att avråda svenska medborgare att resa till Hubeiprovinsen togs under söndagen och gäller tills vidare.

Storbritannien redo för frihandelsavtal
Storbritannien kommer i februari att lägga fram sina mål för ett frihandelsavtal med EU efter att landet lämnat unionen den 31 januari.
Det sade brexitminister Stephen Barclay till BBC på söndagen. Det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt och hänvisar till Reuters.

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons