Juridik Nyhet

Louise Brorsson Salomon ny vd för Vinge

Taggar i artikeln

Vinge
Louise Brorsson Salomon tar över som vd för Vinge efter Maria-Pia Hope.
Publicerad
Uppdaterad

Louise Brorsson Salomon är delägare på Vinge och efterträder under våren Maria-Pia Hope som varit vd sedan 2012.

Realtid.se

Skiftet på vd-posten följer en långsiktig successionsplan. Styrelsens uppdrag till Louise Brorsson Salomon är att fortsätta att utveckla Vinges erbjudande, värna Vinges klienter, locka de bästa juriststudenterna och tillse att Vinge fortsätter att vara en god samhällsaktör. Det framgår av ett pressmeddelande.

Louise Brorsson Salomon har varit på Vinge sedan 2005 och är delägare sedan 2015. Hon är ansvarig delägare för bank- och finansgruppen i Stockholm och är en internationellt erkänd och topprankad rådgivare. Hon har under sin karriär på Vinge medverkat i några av de viktigaste och mest högprofilerade affärerna i svenskt näringsliv.

– Jag har varit på Vinge större delen av mitt yrkesverksamma liv, och idag känns Vinge på många sätt som en del av mitt DNA. Jag är glad och stolt över att ha fått förtroendet att fortsätta att utveckla vår framgångsrika fullserviceaffär tillsammans med resten av vårt duktiga team. Ledarskapsfrågor ligger mig varmt om hjärtat och jag tar med min erfarenhet från klientrådgivningen och från att leda bank- och finansgruppen in i vd-rollen. Mitt uppdrag är framförallt att fortsätta på Vinges inslagna väg, med fokus på att ytterligare stärka vår position som ledande affärsjuridisk byrå i Norden, säger Louise Brorsson Salomon i en skriftlig kommentar.

Annons

– Att leda Vinge i över ett decennium har varit ett privilegium, men det är också ett utmanande jobb som kräver sin kvinna. Nu när Vinge står stadigt är det naturligt för mig att lämna över till nästa generation, och det gläder mig att det är just Louise som tar över. Louise och jag har jobbat nära i många år, och jag vet att hon är en modern, inlyssnande och klok ledare. Jag kan inte tänka mig en bättre efterträdare, säger Maria-Pia Hope.

Vinge, som förra året firade 40-årsjubileum och redovisade en rekordomsättning på 1,6 miljarder kronor, har 535 anställda.

Annons