Linklaters fd finanschef ny vd för AIK Fotboll

"Vår målsättning är att bli en nordisk toppklubb under lång tid framöver", säger Thomas Edselius.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2012-05-22

AIK Fotbolls styrelse meddelar i dag att Thomas Edselius utses till vd, vilket innebär att Edselius tjänst övergår från tillförordnad till permanent, enligt ett pressmeddelande.

Thomas Edselius tillträdde som ekonomichef i AIK Fotboll i december 2011. Han kom då från Linklaters Advokatbyrå där han arbetat i sex år som cfo och coo. Enligt bolaget ska Thomas Edselius tills vidare ha rollerna både som vd och som ekonomichef.

– I och med att vi utser Thomas Edselius till permanent vd kan vi nu ta nästa steg i utvecklingen av AIK Fotboll. Jag ser fram emot att jobba med Thomas under de kommande åren, säger AIK Fotbolls ordförande Johan Strömberg.

Thomas Edselius nämner att AIK Fotboll är mitt inne i ett spännande sista år på Råsunda Fotbollstadion där det finns minnen och nya minnen skapas med spel i Allsvenskan och kvalar till Europa League. 2013 flyttar AIK Fotboll in på Friends Arena, vilket klubben hoppas kunna generera flera nya intäktsmöjligheter.

– Vi har det senaste året arbetat med en plan för att långsiktigt förbättra förutsättningarna att leverera sportsliga resultat och har numer en stabil ekonomi. Vår målsättning är att bli en nordisk toppklubb under lång tid framöver, säger Thomas Edselius, vd AIK Fotboll.

Platsannonser

Logga in