Annons

Annons

sten-g.jpg

Sten Gejrot ser fram emot att få fortsätta inom sitt expertområde bank och finans tillsammans med nya kollegor i Malmö.

“Lindahl kommer ha fortsatt närvaro i Stockholm”

Advokatfirman Lindahl rekryterar Sten Gejrot från MAQS Advokatbyrå. Han kommer att leda Lindahl Malmös nya satsning inom bank- och finans, samt vara fortsatt verksam i Stockholm.

Advokatfirman Lindahls kontor i Malmö förstärker sitt erbjudande inom bank- och finansområdet genom delägarrekryteringen av Sten Gejrot, meddelas i ett pressmeddelande.

Därmed faller ytterligare ett par bitar på plats i pusslet Vad händer efter att Lindahl respektive MAQS Stockholmskontor upplöses?

Sten Gejrot berättar att hans beslut om att byta byrå inte handlar om vad som händer på MAQS Stockholm utan om att hans familj sedan tidigare flyttat från Stockholm till Skåne.

Annons

Annons

– I och med att familjen bestämde sig för att flytta till Skåne bestämde jag mig för att göra en förändring, säger han till Realtid.

Genom att ansluta sig till Lindahls Malmökontor får han både kollegor lokalt och en möjlighet att fortsätta biträda klienter i Stockholm.

– För min del är det positivt att få arbeta på en rikstäckande byrå. Jag får ännu mer möjligheter att bedriva den verksamhet jag håller på med i dag.

I dag arbetar Sten Gejrot med både svenska och internationella kunder, främst från Norden, England och Tyskland, som har verksamhet i Sverige. Den svenska huvudstaden är ett viktigt finansiellt centrum, men även Öresundsregionen är mycket intressant, anser Sten Gejrot.

På MAQS är han gruppchef i ett team om cirka fem personer. I Malmö kommer han att få börja från början med att bygga team, men på sikt tror han att det kommer bli större än det han har i dag.

– Vi blir sannolikt fler, Lindahl är en större byrå och det nya teamet kommer att vara tillgängligt för att arbeta med alla Lindahlkontor.

I våras meddelade Lindahl Stockholm att byrån hade splittrats och att delägarna beslutat sig för att fortsätta i två olika nya konstellationer utanför Lindahl. 

Innebär detta att vi får veta något om Lindahls fortsatta verksamhet i Stockholm?

– Vad som händer i den frågan får Lindahl svara på, jag har inte börjat där ännu och har inte insyn i den processen. Men jag hade inte tackat ja till erbjudandet om att bli delägare i Lindahl om det inte hade funnits förutsättningar att vara fortsatt verksam i Stockholm.

– Jag behöver jobba på en rikstäckande byrå och känner mig mycket bekväm med Lindahls fortsatta närvaro i Stockholm, säger Sten Gejrot till Realtid.

Sten Gejrot har en lång och gedigen erfarenhet inom finansiering och kapitalmarknadsfrågor, men även sjörätt, bolagsrätt och företagsöverlåtelser.

– Vi är mycket glada över att kunna hälsa Sten välkommen till Lindahl. Satsningen på bank & finans samt kapitalmarknad förstärker vår redan starka bas inom bland annat M&A, fastigheter och immaterialrätt, säger Johan Herrström, managing partner på Lindahl i Malmö.

Sten Gejrot lämnar MAQS Advokatbyrå och går in som delägare i Lindahl vid årsskiftet.

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons