Finans Nyhet

Lettström ute i kylan

Publicerad

Lämnar börsstyrelse efter maffia-kontakter.

Realtid.se

En av kungens närmaste vänner, Anders Lettström, gör en pudel och avgår från flera styrelser.

På måndagen skickade Lettström ut ett skriftligt meddelande där han ber om ursäkt för de kontakter han tagit med grovt kriminella i samband med publiceringen av boken Carl XVI Gustaf – den motvillige monarken.

”Jag vill med detta uttalande be min familj, alla mina vänner och inte minst Kungen om ursäkt för att de har skadats av mitt alldeles egna initiativ”, skriver han i meddelandet enligt TT.

Annons

Bara några timar senare kom beskedet att Anders Lettström lämnar styrelserna i 2E Group, som handlas på First North, samt Oscarsteatern.

”2E Group tackar Anders Lettström för hans åtta år som styrelseledamot i 2E Group för hans engagemang och bidrag och beklagar den situationen han hamnat i”, skriver bolaget i ett pressmeddelande som skickades ut sent på måndagskvällen.

Enligt 2E Group lämnar Anders Lettström på egen begäran av ”personliga skäl”.

Annons

I det skriftliga meddelandet som citeras av TT förnekar Lettström att han skulle ha försökt köpa loss bilder på kungen i komprometterande situationer:

”Det jag eftersträvat är att förstå hur så många lögner om mig och andra kunnat spridas i en bok. Andra har sedan velat få mig att köpa bilder som jag inte känt till, inte sett och inte önskat köpa och att få mig att betala för dementier av lögnaktiga uttalanden som jag aldrig drömt att köpa.”

Annons