Lendify
Finans

Lendifys vd får gå

Nicholas Sundén-Cullberg slutar som vd för Lendify till halvårsskiftet. Styrelsen har inlett en process för att rekrytera ny vd.

Uppdaterad 2021-01-27
Publicerad 2021-01-27

Nicholas Sundén-Cullberg lämnar posten vid halvårsskiftet efter fyra år.

- Nicholas har gjort ett fantastiskt jobb med att utveckla Lendify från en spännande idé till ett av Europas mest intressanta fintechbolag. Tillsammans med Nicholas har styrelsen kommit fram till att det nu är rätt läge att byta vd, säger Elisabet Lundgren, ordförande Lendify.

- Vi startade Lendify 2014 med målsättningen att effektivisera lånemarknaden och förbättra privatekonomin för svenska hushåll. Idag är Lendify väl positionerat att fortsätta leda utvecklingen inom hållbara lån och digitala finansiella produkter och tjänster. Nu är det dags för nästa fas, både för mig och för Lendify. Jag förblir dock ägare och kommer att på olika sätt stå Lendify nära, säger Nicholas Sundén-Cullberg i en kommentar. 

Nicholas Sundén-Cullberg slutar efter att bolaget fyllt på kassan rejält.

Under 2020 säkrade bolaget 448 miljoner i nytt eget kapital och 1000 miljoner i kapital för finansiering av utlåning samtidigt som nettointäkterna ökade från 66 miljoner kronor 2019 till drygt 100 miljoner 2020.

En av investerna som skjutit till pengar är Insight Investment. 

– Det är otroligt roligt att få en sådan bekräftelse på vår teknikplattform och kreditmodell, att en av världens mest etablerade kapitalförvaltare investerar igen i Lendify, har vice vd Erika Elliasson tidigare sagt i en intervju med Realtid.

Bolaget har ambitiösa tillväxtmål. 

Lendify har idag omkring 40000 aktiva spar- och lånekunder och en lånebok på 2,5-3,0 miljarder kronor. Målet en lånebok på 15 miljarder kronor år 2023. 

Platsannonser

Logga in