Nytt jobb

Ledningsförändringar i Resurs Bank

Resurs Bank genomför förändringar i ledningen och rekryterar en ny CIO samtidigt som en ny COO utses.

Publicerad 2018-09-25

Sebastian Green har rekryterats som CIO för Resurs Bank. Han kommer närmast från en tjänst som CIO hos Bergendahls Food och tillträder tjänsten hos Resurs under hösten 2018, skriver banken i ett pressmeddelande.

– Med sin erfarenhet av att driva strategisk IT-utveckling på nordisk nivå inom retailbranschen kommer Sebastians kompetens vara en viktig del i Resurs mission att erbjuda innovativa och relationsbyggande betallösningar och tjänster. Sebastian kommer tillföra viktig kompetens till vår koncernledning, och jag ser fram emot att få välkomna honom, säger Kenneth Nilsson, vd Resurs Bank.

Samtidigt genomförs ytterligare en förändring i Resurs koncernledning. Erik Frick, som idag är CSO, och ansvarig för koncernens strategiska funktion, utnämns till COO och tillika vice vd för Resurs Bank. Någon ny CSO utnämns inte, utan den strategiska funktionen kommer att rapportera till COO.

– Med denna förändring samlar vi den operativa delen av företaget, affärsverksamheten och operations, under Anna Nauclér CCO och Erik Frick COO, båda vice vd. Syftet är att ytterligare stärka besluts- och genomförandekraft i våra processer, såväl interna som externa, för att med detta möjliggöra effektivare rutiner och bättre kundupplevelser, säger Kenneth Nilsson.

Peter Rosén, CFO, kvarstår som vice vd i Resurs Holding.

Platsannonser