FinansNyhet

Lämnade Advokatsamfundet – lanserar legaltech-appen Kliently

Advokaterna Anuta Sjunghamn och Nadja Hatem, medgrundare, KlientlyAdvokaterna Anuta Sjunghamn och Nadja Hatem, medgrundare, Kliently
Advokaterna Anuta Sjunghamn och Nadja Hatem, medgrundare, Kliently. Foto: Kliently
Publicerad

Advokaterna Anuta Sjunghamn och Nadja Hatem startar legaltech-bolaget Kliently med målet om att tillgängliggöra och demokratisera juridiska tjänster.

Marlène Sellebråten

Advokaterna Anuta Sjunghamn och Nadja Hatem, lanserar legaltech-appen Kliently med målet att ”accelerera tillgängliggörandet av juridiken för alla, oavsett ort, ekonomisk situation eller språkpreferens”. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kliently gör det möjligt för användaren att boka kortare konsultationer med en jurist som den själv väljer till en kostnad som lovas vara låg. Anuta Sjunghamn och Nadja Hatem, som 2009 grundade Hatem & Sjunghamn juristbyrå, som senare blev HS Advokatbyrå, lämnade Advokatsamfundet i november 2021 för att förverkliga just den drömmen.

– Synen på juridik och att anlita en jurist är att det är komplicerat och dyrt. Därför vänder många sig till en jurist i ett krisläge istället för att ta en tidig och proaktiv kontakt. Inom det humanjuridiska fältet är många av de frågor som människor sitter inne med sådana som kan besvaras relativt snabbt och kostnadseffektivt. Det är det här vi vill förändra, att sänka tröskeln till tillgången till juridik som därmed är en fråga om en demokratisk rättighet, säger medgrundaren av Kliently Nadja Hatem i en skriftlig kommentar.

Annons

Under hösten har bolaget utvecklat appen och rekryterat ett tiotals jurister med bred kompetens som ska svara på många olika frågor från användare.

– Att ge upp advokattiteln och ge oss in i legaltech var enda sättet för oss för att kunna sänka trösklarna till juridiken och nå ut i stugorna. Sverige har nu äntligen fått tillgång till den första juridiska appen där alla enkelt får tillgång till en jurist, säger medgrundaren Anuta Sjunghamn.

Annons