trust Foto Brett Jordan via Unsplash
Foto Brett Jordan via Unsplash
Undersökning

Lägst förtroende för storbanker, högst för neobanker i Sverige

Förtroendet för storbanker är fortsatt högre i Sverige jämfört med förtroendet för neobanker men samtidigt lägst jämfört med konsumenter i sju europeiska länder, USA och Australien.

Uppdaterad 2021-05-11
Publicerad 2021-05-11

Sammanlagt säger 26 procent av undersökta svenska att de har förtroende för neobanker. Det är den högsta antalet jämfört med sju europeiska länder, USA och Australien. Fler har förtroende för traditionella banker, 35 procent. En internationell jämförelse visar samtidigt att förtroendet för storbankerna är lägst i Sverige, medan förtroendet för neobanker är högst. Det framgår av rapporten "Money management Pulse" som Klarna låtit genomföra och som bygger på en undersökning genomförd bland över 9 000 respondenter i sju europeiska länder, USA och Australien i mars i år.

Finland är det land där flest svarar att de har förtroende för storbanker, med hela 64 procent, följt av Norge med 55 procent. Vad gäller förtroendet för neobanker ligger Norge tvåa, med 20 procent av svaranden som svarar att de har förtroende för neobanker, och Finland på fjärdeplatsen efter USA, med 16 procent respektive 19 procent.

Platsannonser

Logga in