Finans Nyhet

Kuylenstierna talar ut

Publicerad
Uppdaterad

Han är inte bitter efter tiden på DK Properties men menar att det är tråkigt att Lars Diös och Svante Wadman lyckades fördärva bolaget på ett års tid. Svante Wadman svarar på kritiken.

Sara Johansson

Joachim Kuylenstierna talar ut om livet efter DK Properties i tidningen Fastighetssverige.

När han dömdes för misshandel och ringa narkotikabrott 2008 avsattes han som vd från fastighetsbolaget DK Properties. I intervjun berättar han att ingen från styrelsen ville att han skulle lämna men Lars Diös tillsammans med Andrew Crichton hade ägarmajoritet, vilket ledde till att han fick ta en time-out.

Medan han var borta från bolaget började banken ställa krav på bolaget om en ny ägarstruktur eller en total försäljning.

Annons

– Jag ringde runt bland lite vänner och fick ganska snabbt ihop 300 miljoner kronor till en nyemission samt 35 miljoner kronor till Lars Diös för hans aktier, säger Joachim Kuylenstierna till Fastighetssverige.

Men när han kom tillbaka var han inte välkommen, uppger han i intervjun. Lars Diös hade sålt sina aktier till Sagax för en krona och hela styrelsen förutom Svante Wadman och Lars Diös hade avgått.

– Det tråkiga är att jag hade byggt upp DJ Properties till ett jättefint bolag under nio års tid, och sedan lyckas Lars Diös och Svante Wadman fördärva det bara på ett år. Jag trodde de skulle skött det bättre men i stället sänkte de skeppet, säger han till Fastighetssverige.

Annons

När Realtid.se når Svante Wadman under fredagsförmiddagen uppger han att han helst inte vill bråka om detta längre eftersom det tillhör historien. På Joachim Kuylenstierna kritik svarar han dock:

– Naturligtvis går han hårt mot oss eftersom vi kastade ut honom. Men det blev en bra lösning när Sagax och Hemfosa tog över bolaget. Nu är det seriösa ägare. Hade inte vi sålt det vidare hade banken inte accepterat ägandet. De ville bli av med Kuylenstierna eftersom de ansåg honom som oseriös. Men det där är glömt nu, säger Svante Wadman.

När Joachim Kuylenstierna lämnade bolaget var det sju procent vakanser i beståndet, i dag är det 24 procent, uppger han själv i intervjun med Fastighetssverige.

Annons

Joachim Kuylenstierna sålde sina aktier till Hemfosa när han fick nys om att det inte skulle funka och fick 44 miljoner kronor för dem.

Joachim Kuylenstierna anser dessutom att Lars Diös blev grundlurad av sin advokat Christer Sandberg samt av Svante Wadman och David Mindus när han sålde sina aktier i bolaget för en krona.

Men Joachim Kuylenstierna uppger att han inte längre är bitter men han är besviken på sina tidigare kollegor som inte höll honom om ryggen.

I dag har han flera styrelseuppdrag samt har investerat pengar i flera fastighetsbolag. Totalt har han byggt upp en fastighetsportfölj med ett värde om cirka en halv miljard kronor.

– Men det jag är mest stolt över just nu är att jag i höstas fick et pris för bästa renovering av kulturfastighet. Sånt är livet, ömsom vin ömsom vatten. Det viktiga är att aldrig ge upp.

Annons