Finans Nyhet

Kry gjorde miljardförlust under 2021

Taggar i artikeln

Kry
KryKry
Publicerad
Uppdaterad

Nätläkaren Kry förlorar mer än tre miljoner kronor om dagen. Det framgår ur en nyligen släppt årsredovisning för 2021, där den totala förlusten landade på 1 116 miljoner kronor.

Finwire

Förlusten har ökat stadigt varje år sedan 2017 och främsta kostnadsposten är personal, som i fjol landade på 1 394 miljoner kronor, skriver Svenska Dagbladet. I våras aviserade Kry ett sparpaket där en av tio på huvudkontoret fått sluta.

Till följd av en nyemission om 2,4 miljarder kronor kunde Kry uppvisa ett positivt kassaflöde för verksamheten under perioden, på 701 miljoner kronor. Det framgår även att omsättningen nästan fördubblades till 1 482 miljoner kronor.

Nyligen tog bolaget in ytterligare 1,6 miljarder till kassan genom en nyemission, och uppgav samtidigt att efterfrågan är ”omättlig”. Man lät samtidigt meddela att nyrekryteringar är på gång, trots fjolårets besked om varsel.

Kry har verksamhet i Sverige, Norge och Tyskland, samt i Frankrike och Storbritannien under namnet Livi. Huvudmarknaden är Sverige där i princip alla intäkter kommer ifrån, i fjol genom en siffra om ungefär 1 200 miljoner kronor.

Annons