Bank

Kreditbetyg gav skjuts vid obligationsemission

Resurs Banks nya kreditbetyg från tidigare i maj gav mer intresse än vanligt när banken emitterade sitt obligationslån om 600 miljoner kronor på torsdagen.

Uppdaterad 2019-05-24
Publicerad 2019-05-24

– Vi upplever att det är ett stort intresse. Det hade vi visserligen i höstas också men det är fler  som kan köpa våra obligationer nu, säger Sofie Tarring Lindell, chef för bankens investerarrelationer

En viktig orsak till det är att Resurs Bank i mitten av maj för första gången fick ett kreditbetyg, från Nordic Credit Rating. Betyget  BBB- med stabila utsikter är en så kallad investment grade rating. Det innebär relativt låg risk för betalningsinställelse, vilket är mer attraktivt för investerare.

– Vissa kan köpa mer nu för att vi har ett kreditbetyg och vissa kan köpa som inte kunnat köpa alls.

Sofie Tarring Lindell säger att räntesatsen, 1,45 procent högre än tre månaders Stibor, blev något lägre i maj jämfört med i höstas då räntesatsen blev 1,50 procent högre än Stibor.

Pengarna från emissionen kommer att användas till att finansiera en växande utlåning, säger Tarring Lindell. Resurs Bank vill ha flera källor till finansiering, där största delen, cirka 75 procent, kommer från inlåning av privatpersoner.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in