Annons

Annons

Kommuninvest lånar 13,5 miljarder kronor

Kommuninvest har lånat upp motsvarande 13,5 miljarder kronor i en internationell benchmarkobligation. Emissionen var låneinstitutets mest övertecknade någonsin.

Kommuninvest, kommunernas egna låneinstitut, har lånat upp motsvarande 13,5 miljarder kronor i en internationell benchmarkobligation, enligt ett pressmeddelande.

Med en slutlig orderbok på över 31 miljarder kronor var det Kommuninvests mest övertecknade emission någonsin. 59 internationella placerare erhöll tilldelning i transaktionen, främst centralbanker, offentliga institutioner och banker, även det ett rekord, enligt Kommuninvest.

- Det goda mottagandet för denna USD-emission återspeglar sannolikt ett mer osäkert marknadsklimat. Tack vare den goda efterfrågan utökades emissionsvolymen samtidigt som priset kunde justeras ned, i förlängningen leder det till lägre upplåningskostnader för Kommuninvests medlemmar. Det var en mycket bra start på årets upplåningsaktiviteter, säger Christian Ragnartz, chef för skuldförvaltning på Kommuninvest.

Annons

Annons

Kommuninvests prognos för upplåning under 2019 uppgår till 100-120 miljarder kronor.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons