Hexagon
Foto: Hexagon
M&A

Koch ny delägare i Hexagon efter mångmiljardförvärvet av Infor EAM

Hexagon förvärvar Koch Industries Infor EAM för cirka 2 750 miljoner dollar och ingår strategiskt partnerskap med Infor och Koch.

Uppdaterad 2021-07-06
Publicerad 2021-07-06

Hexagon, specialisten inom lösningar för digitala verkligheter, har tecknat ett avtal om att förvärva Infors verksamhet inom EAM för cirka 2 750 miljoner dollar på skuldfri basis. Hexagon betalar 800 miljoner dollar kontant och emitterar samtidigt  132,6 miljoner B-aktier till Koch. Den exakta köpeskillingen avgörs av aktiens stängningskurs då förvärvet slutförs. Efter förvärvet kommer Koch att äga 4,9 procent av aktierna i Hexagon. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Avtalet innebär även ett djupgående partnerskap mellan Hexagon och Infor samt Koch Equity Development, båda dotterbolag till Koch Industries, Inc, med återförsäljaravtal och möjlighet till merförsäljning av komplementära lösningar till gemensamma kunder.

– Infor EAM rankas av analytiker som marknadsledande inom EAM-lösningar och anses av tusentals kunder vara branschens mest tilltalande verktyg. Beslutet att förvärva verksamheten är drivet av vår mission att sätta data i arbete för att möjliggöra autonoma och uppkopplade ekosystem som ökar effektivitet, produktivitet, kvalitet och säkerhet för våra kunder, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén, i en skriftlig kommentar.

Infor EAM har cirka 500 anställda och närmare 3 500 kunder globalt inom bland annat tillverkning, energi, fastigheter och transport. Bolagets omsättning för 2021 estimeras uppgå till 184 miljoner dollar med en justerad rörelsemarginal på mer än 40 procent efter integration samt årliga återkommande intäkter om mer än 70 procent.

Platsannonser

Logga in