HelgNyhet

Klassiska dofter till morsdag – och för ”dagen-efter”

Publicerad
Uppdaterad

Dessa klassiska dofter andas kvalitet och accentuerar din personlighet, vilken du väljer är en smaksak, men välj dem med omsorg. I det senaste numret av Icon Magazine har stylisten Henrika Bonn och fotografen Lennart Weibull valt ut några klassiska dofter som lämnar avtryck i din omgivning.

Olfactive facet 601 Amber & Gaiacwood, Eau de parfum.

Sandelträ och gaiacträ har kombinerats med varm ambra och vanilj. Resultatet är en elegant och sensuell och mycket omtyckt doft. Tillhör doftfamiljen Trä.

Annons


Imagination, Eau de parfum

Louis Vuittons nya herrparfym, släpptes ifjol. Doften har en vårfräsch citrus not.

Annons

No 17, Eau de parfum

Blommig doft av klöver, bergamott och persika kombineras med rosor och cederträ.

Thumbsucker, Eau de parfum

Annons

Thumbsucker, Eau de parfum

Hajpade uppstickaren Storaskuggan vill skapa en parfym för bakfyllan. ”Ett sött och betryggande moln att fylla tomrummet av kemisk ångest”. Vi noterar den honungslena doften med violer och med ett inslag av bittermandel.

De Los Santos, Eau de parfum, 

Byredo hyllar livet genom denna skapelse av musk, salvia och toner av rökelse och irisrot. Stilrent!

 

Si Passione, Eau de parfum, 960 kr/50 ml, Giorgio Armani.

En nytolkning av Armanis signaturdoft som tillför en ny dimension till modehusets feminina doftuniversum. Nektar och svarta vinbär i kombination med sprudlande och fräscht päron med toner av vanilj och rosor.

Un Jardin en Méditerranée, Eau de toilette

Skuggig trädgård med vatten- och ljusspel, omfamnande och sensuell, där fikonträdets dofter blandar sig med citrusskal från Medelhavet. Bergamot, citron och cederträ. med toner av pistage och muskot.

Stronger with you only, Eau de toilette

En dynamisk doft med kryddiga noter skapad för män, som kombinerar energisk styrka med en fräscht sprudlande signaturnot. Aromatisk lavandin som är hållbart utvunnen i södra Frankrike kombineras med geranium, fruktig litchi och blommiga toner, i botten hittar vi vanilj och kastanjer


La Panthére, Eau de parfum

Cartiers hoppas att dess sensuella doft blir din dagliga musa och inspiration. Med hjälp av  torkade frukter, citrusackord av bergamott, saftig rabarber. Toner av lätt bitter apelsinblomma, mossa, mysk och läder.

Realtid i samarbete med Icon Magazine

Den här artikeln är hämtad ur Icon Magazine #01 våren 2022. Varje vecka väljer Realtids redaktion ut våra favoritartiklar ur Icon Magazine som inspirerar och ger insikter och nya perspektiv. Du prenumererar på Icon Magazine genom att klicka här!

Annons