FinansNyhet

Klarnas Nordenchef lämnar – blir vd på Attendo

Publicerad

Martin Tivéus blir vd och koncernchef på vårdjätten Attendo. Dit rekryteras han från rollen som Nordenchef på betalbolaget Klarna.

Realtid.se

Efter mindre än ett år lämnar Martin Tivéus han posten som chief operating officer och Nordenchef på betalbolaget Klarna. Han har tidigare också varit vd för Avanza, Evidensia Djursjukvård och Glocalnet.

– Vi är mycket glada över utnämningen av Martin Tivéus som ny VD och koncernchef för Attendo. Martin Tivéus har mycket framgångsrikt utvecklat organisationer inom ett flertal branscher. Han är tillväxtorienterad och har ett tydligt fokus på att skapa kundvärde med lång erfarenhet av ledarskap, försäljning, digital transformering för att bara nämna några egenskaper. Vi i styrelsen är övertygade om att Martin Tivéus har alla förutsättningar för att utveckla Attendo på ett framgångsrikt sätt under kommande år, säger Ulf Lundahl styrelseordförande i Attendo, i en kommentar i ett pressmeddelande.    

– Det är främst Attendos viktiga samhällsroll inom omsorg och vård, värderingsstyrda kultur och engagerade medarbetare som vill göra skillnad, tillsammans med goda tillväxtmöjligheter, som lockar mig till rollen. Tillsammans kommer vi kunna säkerställa att vi kan möta behoven från en åldrande befolkning med fortsatt ledande, kundfokuserade och innovativa tjänster där kvalitet och god omsorg står i fokus. Jag ser verkligen fram emot att få vara med och bidra till Attendos utveckling i nästa fas, säger Martin Tivéus.

Annons

Martin Tivéus kommer att tillträda sin roll som vd för Attendo den 1 september. Pertti Karjalainen kvarstår som tf vd och koncernchef för Attendo fram till dess att Martin Tivéus påbörjar sin anställning.

Annons