Klarna planerar ta in kapital till klart lägre värdering än för ett år sedan

Taggar i artikeln

Klarna
Klarnas grundare och vd, Sebastian Siemiatkowski. Klarnas grundare och vd, Sebastian Siemiatkowski.
Publicerad
Uppdaterad

Betalningslösningsbolaget Klarna försöker ta in ytterligare kapital men det kan komma att ske till en värdering som är nästan en tredjedel lägre än de 46 miljarder dollar som gällde för ett år sedan. Det uppger personer med insyn, enligt Wall Street Journal.

Finwire

Klarna specialiserar sig på köp-nu-betala-senare-tjänster, en populär typ av kontantförskott som konkurrerar med kreditkort och låter kunderna betala för varor och tjänster i omgångar utan att betala ränta. Klarna tjänar pengar genom att ta ut en avgift av handlare som erbjuder Klarnas tjänster.

Enligt uppgifter siktar Klarna på att ta in upp emot 1 miljard dollar från både nya och befintliga investerare. Värderingen kan då bli runt 30 procent lägre jämfört med tidigare finansieringsrunda. Det är ett exempel på de problem som många techbolag runt om i världen ställts inför på senare tid i en tid med högre räntor och svagt börsklimat.

Tidigare i år ska Klarna ha diskuterat en värdering på över 50 miljarder dollar, men vissa investerare tvekade på grund av den oroliga marknaden. Klarna-rivalen Affirm Holding som är noterade på Nasdaq har tappat 75 procent i år och värderas nu till 7,2 miljarder dollar.

Annons

Annons