Fintech

Klarna öppnar tech hub i Berlin

Klarna öppnar tech hub i Berlin i början av nästa år.

Publicerad 2019-12-12

Det nya Berlinkontoret kommer att vara baserad i stadsdelen Berlin Mitte och erbjuder Klarna-anställda ett utrymme på cirka 7 400 kvadratmeter i ett ombyggt bilgarage.

Framöver kommer kontoret att hysa mer än 500 anställda med fokus på produkt-, teknik- och kommersiell tillväxt och kommer att vara ett komplement till Klarnas tyska kontor i München och Linden, var och en med cirka 100 anställda.

– Berlin är ett av de mest spännande teknik- och entreprenörsknutpunkterna i världen.  Vi är på en mycket spännande resa från en ren betalningsleverantör till ett globalt shoppingekosystem och vårt team i Berlin kommer att spela en avgörande roll för att nå våra ambitiösa mål,  säger Sebastian Siemiatkowski, vd för Klarna i en skriftlig kommentar.

Klarna har för närvarande över 2 500 anställda på kontor Stockholm, Los Angeles, New York, Columbus, Madrid, Bryssel, London, Wien, Amsterdam, Berlin, Linden, München, Oslo, Helsingfors och Uppsala. I augusti 2019 tog Klarna 4,4 miljarder kronor i en finansieringsrunda, vilket innebar en värdering av bolaget på  53 miljarder kronor. 

Tidigare i år utnyttjade företaget nya affärsvertikaler genom att lansera nya produkter som Klarna Open Banking Platform och Global Authentication Platform. 

Platsannonser