Anders Malmström lämnar över ordförandeuppdraget till Lars Wiking. Till höger, Peter Näslund, Managing Partner på DLA Piper. Foto: DLA Piper
Juridik

Wiking tar över klubban i DLA Piper

Lars Wiking är sedan flera år tillbaka delägare på DLA Piper och medlem i styrelsen sedan fyra år.

Uppdaterad 2020-09-14
Publicerad 2020-09-10

Lars Wiking ersätter Anders Malmström som varit styrelsens ordförande i nio år. Vid dagens styrelsemöte valdes även Mathias Berggren och Erik Björkeson in i styrelsen.

– Jag känner mig väldigt bekväm med att ta ordförandeposten. Styrelsens främsta uppgift är att även fortsatt se framåt och med den inriktningen fatta bra strategiska beslut för byrån. Vår styrka är att vi kontinuerligt tar steg, vi både vill och vågar utvecklas, säger Lars Wiking.

Anders Malmström som har valt att lämna styrelsen efter nära tio år ser förändringen som en naturlig del i bolagets utveckling. 

– Det känns väldigt odramatiskt att lämna över till Lars och den nya styrelsen. Styrelsen har de senaste åren varit väldigt enig i hur byrån ska drivas framåt och vi ser en fortsatt stark tillväxtresa framför oss. En advokatbyrås största tillgång är medarbetarna och vi har under alla dessa år haft otroligt många duktigt och härliga medarbetare. Att jobba på en arbetsplats med så mycket härliga människor är fantastiskt, säger Anders Malmström.

– Vi har haft en fantastisk utveckling de senaste åren och sedan Anders tillträdde som ordförande har vi nästan tredubblat vår omsättning i Sverige. Det är resultatet av ett lagarbete där en enig styrelse sätter riktningen. Jag är övertygad om att Lars Wiking är perfekt för att fortsätta utvecklingen av advokatbyrån, säger Peter Näslund, Managing Partner på DLA Piper.

 

 

Platsannonser