Sara Öhrvall går från SEB till Axel Johnson.
Sara Öhrvall går från SEB till Axel Johnson.
Bank

Sara Öhrvall lämnar SEB

Sara Öhrvall har valt att lämna sin roll i SEB:s verkställande ledning som Chief Transformation Officer, för att tillträda en ny roll som Chief Operating Officer på Axel Johnson.
 

Uppdaterad 2021-03-19
Publicerad 2021-03-19

– Jag är stolt och tacksam över att ha varit en del av SEB:s resa i att leverera ledande digitala finansiella tjänster såväl som morgondagens hållbara lösningar. Jag har arbetat med Axel Johnson tidigare och det här var en möjlighet och roll som jag inte kunde tacka nej till. Från SEB tar jag med mig många viktiga lärdomar om betydelsen av långsiktig och värderingsdriven affärsutveckling såväl som relationer jag håller varmt med kunniga och inspirerande kollegor, säger Sara Öhrvall i en presskommentar.

Som COO på Axel Johnson får Sara Öhrvall ett övergripande ansvar för att driva kommersiell och teknisk förnyelse inom gruppen. Det framgår av ett pressmeddelande. Hon har tidigare varit chef för R&D i koncernledningen på Bonnier AB och dessförinnan bland annat produktutvecklingschef på Volvo Cars. 

Hon sitter idag i styrelsen för bland annat Bonnier Books, Bonnier News, SNS och Vinnova och har tidigare varit styrelseledamot i bland annat SEB, Investor och Axel Johnson-ägda Kicks.

–Jag är stolt över att Sara väljer att ansluta till oss på Axel Johnson. Hon kommer med en unik kombination av djup kompetens inom förnyelse och tech, och sektormässig bredd. Hon har drivit förnyelse och digitalisering på ledande positioner och i styrelser i några av Sveriges ledande företag, men också arbetat med produkt-, utvecklings- och varumärkesfrågor i uppstartsverksamheter. Att hon dessutom har ett djupt engagemang inom akademi, civilsamhälle och hållbarhetsfrågor, stärker min övertygelse om att vi gör en riktigt bra rekrytering som kommer att bidra till utvecklingen av våra bolag, säger Mia Brunell Livfors, vd Axel Johnson i en skriftlig kommentar.

 

 

Platsannonser

Logga in