Bank

Rocker tar vd från Lendo

Hanna Neidenmark från Lendo tar över som vd för fintechföretaget Rocker.

Publicerad 2020-09-10
Hanna
Neidenmark.

– Vi är glada och stolta över rekryteringen av Hanna Neidenmark till ny vd. Hanna har mycket framgångsrikt lett fintechbolaget Lendos produktbreddning och expansion och har djup förståelse för hur man skapar tillväxt i en entreprenöriell och innovationsdriven verksamhet. Hanna får nu ansvaret för att realisera vår ambition att bli ett tydligt alternativ till den traditionella banken och utveckla vår peer-to-peer betalaffär, säger Ann Krumlinde, styrelseordförande i Rocker i en skriftlig kommentar.

Hanna Neidenmark är i grunden ekonom och har en mångårig bakgrund som ledare på Lendo. Hon har tidigare arbetat nära Rockers grundare, vilka även har grundat Lendo. På Lendo verkade hon under tio år i ett flertal olika roller, inledningsvis som produktchef och därefter som CFO. 2016 tog hon över som vd och koncernchef efter Dennis Ahlsén och ledde Lendos snabba internationella expansion. Sedan årsskiftet har hon haft rollen som Executive Vice President för de skandinaviska och europeiska marknaderna. 

Hanna Neidenmark tillträder senast den 5 januari 2021. Hon efterträder Emil Hansson som har varit vd sedan oktober 2018 och som lämnar företaget. Styrelsen har utsett Rockers CFO Frida Bexelius till tillförordnad vd. Det framgår av ett pressmeddelande.

Rocker (tidigare Bynk) är ett techföretag med bas i Stockholm. Företaget har tillstånd som betalningsinstitut i EU och står under tillsyn av Finansinspektionen. Schibsted och LMK är största ägare i Rocker med 32 respektive 18 procent av aktieinnehavet.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in