Per Strömblad, Fabege, AMF Fastigheter
Per Strömblad.
Juridik

Per Strömblad ny chefsjurist på AMF Fastigheter

Per Strömblad kommer att ingå i fastighetsbolagets ledningsgrupp och tillträder tjänsten i april. Han kommer då närmast från en roll som chefsjurist på Fabege. 

Uppdaterad 2022-01-12
Publicerad 2022-01-12

Per Strömblad har drygt 15 års erfarenhet som jurist bland annat från affärsjuridiska advokatbyråer och som bolagsjurist på Postnord. Han arbetar för närvarande på fastighetsbolaget Fabege, där han varit chefsjurist sedan 2016 med ansvar för koncernens legala frågor inom bland annat hyresrätt, entreprenad, fastighetsrätt, M&A, allmän bolagsrätt och compliance. Det framgår av ett pressmeddelande.

– AMF Fastigheter befinner sig i en spännande utvecklingsfas där man ser över sin transaktionsportfölj för att utveckla bolaget vidare. Bolaget fyller vidare en viktig samhällsfunktion och dess fastighetsbestånd i Stockholm är närmast unikt. Jag ser fram emot att vara med på den fortsatta resan och att bidra till att skapa värde för AMF:s pensionssparare och till den fortsatta utvecklingen av Stockholm, säger Per Strömblad i en skriftlig kommentar.

I december stod det klart att AMF Fastigheter avyttrar tre fastigheter i Stockholms city och att transaktionen görs till ett underliggande värde om ca 2  140 miljoner kronor. 

Per Strömblad  ersätter Mats Efraimsson som har gått vidare till en roll på AMF Fastigheters moderbolag, tjänstepensionsbolaget AMF.  

Platsannonser

Logga in