Juridik Nyhet

Kammarrätten reducerar Kindreds sanktionsavgift från 2020

Taggar i artikeln

Kindred
Publicerad
Uppdaterad

Kammarrätten i Jönköping har idag reducerat den sanktionsavgift som Kindred tilldelades 2020 för att enligt Spelinspektionen ha brutit mot regeln gällande bonusbestämmelser under 2019.

Realtid.se

Sanktionsavgiften som av Spelinspektionen sattes till 100 miljoner kronor reducerades av Förvaltningsrätten till 50 miljoner kronor. Kammarrätten har nu valt att reducera den ytterligare till 30 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kindreds helägda dotterbolag Spooniker Ltd tilldelades 2020 en sanktionsavgift om 100 miljoner kronor av Spelinspektionen för att i början av 2019 ha brutit mot regeln gällande bonusbestämmelsen. I beslutet från Spelinspektionen menar man att en del av Kindreds erbjudanden, tävlingar och kampanjer uppfattades som ekonomiska incitament och därmed som bonusar. Efter beslutet från Spelinspektionen ändrade Kindred sina erbjudanden omgående.

För att få juridisk vägledning i hur lagstiftningen skulle tolkas överklagade Kindred Spelinspektionens beslut till Förvaltningsrätten som reducerade sanktionsavgiften till 50 miljoner kronor. Kammarrätten i Jönköping har nu ytterligare reducerat sanktionsavgiften till 30 miljoner kronor.

Annons

Kindred menar att då reglerna var otydliga och därmed öppnade för olika tolkningar borde sanktionsavgiften sättas ned helt.

Annons