Riskkapital

JP Morgan Chase skapar enhet för tillväxtländer

JP Morgan Chase Development Finance Institution verkar i samråd med FN:s klimatmål.

Publicerad 2020-01-21

Den amerikanska storbanken JP Morgan Chase lanserar nu avdelningen Development Finance Institution. Avdelningen ska investera i utvecklingsprojekt i tillväxtländer, skriver Business Wire. 

Faheen Allibhoy blir chef för avdelningen som förväntas kunna finansiera projekt till en prislapp om 100 miljarder dollar årligen. Enligt storbanken finns det för nuvarande investeringsgap om 2 500 miljarder dollar årligen i tillväxtländerna. 

Investeringarna ska gå till projekt som har anklytning till FN:s klimatmål i utvecklingsländer: exempelivs inom infrastruktur, agrikultur, hälsa och utbildning. Investeringarna väljs ut enligt en regelbaserad urvalsmodell framtagen av institutionen i samråd med representanter för utvecklingsländer.

– Vårt mål är att öka intresset kring kritiska utvecklingsprojekt i tillväxtländer. Genom att peka ut tillgängliga transaktioner och förutse deras påverkan, kan vi möjliggöra för nya privata investeringar i utvecklingsländer, säger Daniel Pinto, vice-vd JP Morgan Chase, i en presskommentar.

Platsannonser