FinansNyhet

Johan Ulander frontar omstart av Amarant Mining

Publicerad

Doldisen i Amarantsfären blir ordförande i GKL Growth Capital som ska bli det nya Amarant Mining.

Per Agerman

Amarantsfären genomför första steget för att starta om i ett svenskt bolag. På en bolagsstämma på måndagen i GKL Growth Capital valdes bland annat en ny styrelse samt beslutades om en namnändring till Amarant Mining AB.

Den nya styrelsen består av Johan Ulander, Peter Lindh, Domenic Martino och Philip Cash. Peter Lindh är också vd i bolaget. Förändringen innebär att Lars Guldstrand lämnar styrelsen. Det framgår av bolagsdokument insända till Bolagsverket.

Johan Ulander är en nyckelperson i Amarantsfären men har hittills inte synts i mer publika positioner i sfärbolagens olika styrelser och ledningsgrupper.

Annons

Informationen om den nya styrelsen finns även utlagd på Amarant Minings hemsida som öppnats på nytt efter att ha varit stängd under en längre tid. GKL:s hemsida länkas numera också vidare direkt till Amarants hemsida.

Som Realtid.se tidigare rapporterat är planen i korthet att samla de kvarvarande tillgångarna i sfären i Amarant Mining AB. Samtidigt ska de olika fordringsägarna erbjudas nya värdepapper i ersättning.

Enligt informationen på hemsidan ska erbjudanden till "borgenärer och aktieägare" i sfärens olika delar gå ut så snart som registreringen gått igenom hos Bolagsverket.

Annons

På stämman togs också beslut om att köpa 80 procent av aktierna i Amarant Suriname NV, det bolag som kontrollerar den fyndighet som sfären nu främst tänker satsa på.

Just tillgångssidan är det stora frågetecknet i sfären som sedan 2010 har samlat på sig ett stort antal mineralrättigheter men också förlorat ett flertal då avtalade betalningar inte kunnat erläggas på grund av kapitalbrist.

På hemsidan skriver Amarant att man fortfarande kontrollerar 50 procent av svenska Mineral Invest International som uppges ha licenser i bland annat Demokratiska republiken Kongo. Man uppges också äga 37 procent i Alluvia Mining med tillgånar i Nord- och Sydamerika.

Annons

Realtid.se söker Johan Ulander för en kommentar.

Annons