Johan Lilliehöök utsedd till ny vd för Nordstjernan

Publicerad
Uppdaterad

Johan Lilliehöök blir ny vd för investmentbolaget Nordstjernan AB, det framgår av ett pressmeddelande.

Finwire

Sedan tidigare har Johan Lilliehöök arbetat som Managing Director inom Private Equity på riskkapitalbolaget Blackstone som har sin bas i London och Hong Kong. Idag är han Managing Director Investments på A.P. Moller Holding, en stiftelseägd investeringsverksamhet och modersällskap i A.P. Moller Gruppen.

Johan Lilliehöök kommer att tillträda posten under det första kvartalet 2024. Då kommer nuvarande vd, Peter Hofvenstam, att kliva ned och istället fortsätta inom bolaget som senior rådgivare.

”Jag är väldigt stolt över att ges detta förtroende från styrelsen, och ser mycket fram emot att få träffa och lära känna alla medarbetare och bolag i gruppen. Nordstjernan har en unik position med sin anrika historia och goda syfte kombinerat med sin ägandeform som säkerställer långsiktigt och flexibelt kapital. Jag ser goda möjligheter att fortsätta förnyelsen av Nordstjernan, både som investeringsorganisation och ägare, samt utveckla Nordstjernan både i befintliga men också nya miljöer” säger Johan Lilliehöök.

Annons

Styrelseordförande Viveca Ax:son Johnson ser en styrka i Johan Lilliehööks internationella bakgrund:

”Det är oerhört glädjande att vi har kunnat attrahera och knyta till oss en internationellt erfaren investerare som Johan Lilliehöök. Johan har på senare år jobbat i en stiftelseägd verksamhet med värdeskapande och långsiktigt ägande, vilket gör att han kan se och använda styrkorna i denna ägarform. Tillsammans med våra medarbetare kommer han att bygga vidare, utveckla och förnya Nordstjernans verksamheter med fortsatt fokus på högkvalitativa bolag. Jag och hela styrelsen hälsar Johan välkommen och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med honom” säger Viveca Ax:son Johnson.

Annons