Bank

”Jag känner mig trygg”

– När du ser på det som är gjort och vad vi anmält och på rapporten så känner jag mig trygg med det arbete vi gör. Det säger Swedbanks vd Birgitte Bonnesen till Sveriges Radio.

Uppdaterad 2019-03-22
Publicerad 2019-03-22

Att Birgitte Bonnesen i oktober förra året att Swedbank inte var inblandade i penningtvätt bemöter hon så här:

– Vi är en stor retail-bank med många företagskunder och många privata kunder. Det jag hänvisade till var de fåtal kunder som hade kommit fram, säger Birgitte Bonnesen.

– Det som är viktigt att sätta i kontext är att vi monitorerar miljoner transaktioner varje dag och vi rapporterar tusentals misstänka transaktioner till polisen varje år, vi är på frågan.

Birgitte Bonnesen vill inte heller säga något direkt om misstankarna om penningtvätt.

– Jag kan inte svara på det men bara för att det kommer fram uppgifter innebär det inte nödvändigtvis att vi har gjort fel, men vi kan inte bemöta det för vi får inte kommentera det. Men det betyder inte nödvändigtvis att vi gjort fel, säger hon till SR.

– När du ser på det som är gjort och vad vi anmält och på rapporten så känner jag mig trygg med det arbete vi gör. Vi står under tillsyn hela tiden, inspektionen granskar oss men vårt uppdrag är att leta efter misstänkta transaktioner och anmäla det.

 

Platsannonser