Annons

Annons

”Jag har full respekt för bankens beslut”

Kommunkationschefen Gabriel Francke Rodau tvingas lämna Swedbank efter oktober. För Realtid berättar han med egna ord varför.

På torsdagsmorgonen blev det via ett pressmeddelande känt att Swedbank sparkar sin kommunikationschef Gabriel Francke Rodau. Banken motiverar det med att "Swedbank behöver en nystart i arbetet med att återta förtroendet" och att "nu är det ett bra tillfälle att ändra ledarskapet i vår kommunikationsorganisation".

Gabriel Francke Rodau berättar själv för Realtid att det helt och hållet är bankens beslut att han ska lämna banken efter oktober.

– Jag har full respekt för att man, i det läge man befinner sig i och nu med ny vd på ingång, väljer att fatta det beslutet.

Annons

Annons

Vad ska du göra nu?
– Jag tänker fundera och äta lunch med trevliga människor, njuta och stänga av mobilen i bland.

På sociala medier skriver Gabriel Francke Rodau om sin tid på Swedbank, där han började våren 2016.

Han skriver att han då ”i min vildaste fantasi inte kunnat föreställa mig den gångna vårens händelseutveckling. Men nu blev det som det blev. Hur det känns? Blandat. Men mest är jag stolt. Stolt över allt som min fantastiska organisation åstadkommit de senaste 3,5 åren. Stolt över att jag stod upp och var bankens ansikte och röst under en riktigt tuff tid”. 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons