Styrelser

"Jag ber om ursäkt till aktieägarna"

UPPDATERAD: Håkan Nyberg, tidigare vd på bland annat Nordnet och tilltänkt som ny ordförande i Brighter, hoppar av kandidaturen i sista stund.

Uppdaterad 2020-07-31
Publicerad 2020-07-31

– Det har varit en extremt snabb process och sent inpå stämman har jag insett att jag av personliga skäl inte kan eller bör ta det här uppdraget just nu. Jag borde naturligtvis ha tänkt igenom min kandidatur bättre innan och jag ber om ursäkt till aktieägarna och bolaget för det besvär som mitt frånträde innebär,  säger Håkan Nyberg i en skriftlig kommentar.

I slutet av juni tackade Håkan Nyberg ja till jobbet som vd för fintechbolaget Applicon.

Brighters stämma ska hållas i dag fredag, klockan 10.

I mitten av juli avgick hela gamla styrelsen, förutom bolagets grundare och tidigare ordförande Truls Sjöstedt.

Valberedningen har sedan Håkan Nybergs avhopp under gårdagen arbetat hårt för att kunna presentera en ny kandidat till extrastämman idag. Det finns kandidat med ömsesidigt intresse – men ytterligare diskussioner och formaliteter kvarstår innan kandidaten kan presenteras. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi hoppades att hinna klart med alla formaliteter inför dagens stämma, men tyvärr har de få timmarna inte räckt. Vi vill hellre jobba långsamt och rätt istället för fort och fel, inte minst mot bakgrund kring det nyss inträffade. Därför jäktar vi inte fram ett förslag till dagens stämma utan stämman får ta ställning till de fem föreslagna styrelsemedlemmarna. Om styrelsen godkänns så får de besluta om vem som ska bära ordförandeskapet under en övergångsperiod. Jag vill understryka att Truls Sjöstedt sagt att han naturligtvis kommer att stödja ordföranden men han kommer själv inte ställa upp som kandidat till ordförandeklubban, säger Dennis Westermark, valberedningens ordförande i en skrifltig kommentar.

 

Platsannonser