Jacob Wallenberg föreslås till ny ordförande i Svenskt Näringsliv

Jacob Wallenberg. Foto: TT
Publicerad

Svenskt Näringslivs valberedning föreslår att stämman den 19 maj väljer Jacob Wallenberg till ny ordförande.

Realtid.se

– Jacob Wallenberg har länge gjort betydande insatser för den svenska företagsamheten. Jag är glad över att han är beredd att fortsätta göra det i den föreslagna rollen som ordförande i Svenskt Näringsliv, säger valberedningens ordförande Staffan Lindquist, i en skriftlig kommentar.

– Jag känner mig hedrad över att bli föreslagen som ny ordförande för Svenskt Näringsliv. Vi lever i en tid av stora utmaningar och förändringar men också möjligheter och där är Svenskt Näringsliv en viktig kraft och en viktig röst i att driva på nya lösningar för fortsatt jobbskapande och en hållbar samhällsutveckling. Små och stora företag har en helt central roll i vårt framtida samhällsbygge som ju är beroende av innovationskraft, riskvilligt kapital, frihandel, nya former av samverkan och en öppenhet inför omvärlden, säger Jacob Wallenberg i sin presskommentar.

Jacob Wallenberg är ordförande i Investor AB samt vice ordförande i ABB, Ericsson, FAM, Patricia Industries och Wallenberg Investments AB samt ledamot i Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, i Steering Committee European Round Table of Industrialists (ERT) och i Mayor of Shanghai’s International Business Leaders Advisory Council (IBLAC). Tidigare har han bland annat varit VD och koncernchef för SEB, ordförande för SEB, vice ordförande i Atlas Copco, SAS och Stora, samt ledamot i styrelsen för The Coca-Cola Company, Electrolux och Handelshögskolan. Jacob Wallenberg har avböjt omval till Nasdaqs styrelse.

Annons

Svenskt Näringslivs nuvarande ordförande Fredrik Persson är nominerad till ny ordförande för Business Europe, det europeiska näringslivets centralorganisation.

 

 

Annons

 

Annons