Finans Nyhet

Investorkopplade Wärtsilä genomför besparingar

Taggar i artikeln

Besparingar Industri Wärtsilä
Foto: Wärtsilä
Publicerad
Uppdaterad

Finska verkstadsjätten Wärtsilä planerar minska sin produktion i Trieste i Italien för att centralisera tillverkningen av fyrtaktsmotorer i Europa till Vasa i Finland. Åtgärden väntas påverka omkring 450 anställda som riskerar uppsägning, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Finwire

Till följd av den minskade produktionen i Trieste räknar Wärtsilä med att spara cirka 35 miljoner euro fram till 2025. Samtidigt väntas förflyttningskostnaderna uppgå till 130 miljoner euro, varav kassaflödeseffekterna till 75 miljoner euro.

– Det är en del av vår strategi att kontinuerligt övervaka vår tillverkningskapacitet och vårt fotavtryck för att säkerställa att vår operativa effektivitet förblir konkurrenskraftig. Med vårt nya europeiska tillverkningsfotavtryck tar vi nästa steg för att stärka vår konkurrenskraft och skapa en struktur som möjliggör framtida tillväxt, kommenterar Wärtsiläs vd Håkan Agnevall.

Företaget meddelar även att diskussioner med arbetstagarrepresentanter och italienska myndigheter samt institutioner nu kommer inledas i enlighet med italiensk lagstiftning.

Annons

Annons