Instagram ändrar sig efter kritikstorm

Publicerad

Instagram meddelar att de pausar de ändringar som testats i appen efter kritik från användare som menar att plattformen blivit allt för lik Tiktok.

Finwire

Instagram sade att de kommer sluta testa ett nytt fullskärmsflöde för att utforska andra alternativ. De specificerade inte vad de andra alternativen var. De ska även minska antalet rekommendationer användare får i flödet. Det framgår av ett uttalande, rapporterar CNet.

”Vi inser att förändringar i appen kan vara en anpassning, och även om vi anser att Instagram måste utvecklas i takt med att världen förändras, vill vi ta oss tid att se till att vi gör det här rätt”, säger Metas talesperson Christine Pai i ett uttalande.

Kritiken nådde nya höjder efter att Kim Kardashian och Kylie Jenner delade en meme där de uppmanade företaget att sluta kopiera Tiktok.

Annons

Adam Mosseri, chef för Instagram, meddelade på tisdagen att plattformen kommer fyllas med fler videos med tiden. Mosseri sade även i en intervju att de nu kommer ta ett steg tillbaka och omgruppera sig.

Mer än 15 procent av innehållet i en persons flöde kommer från AI, sade Zuckerberg.

Annons