Hållbarhet & ESGNyhet

I jakten på hållbar fastighetsförvaltning – nu krokar Handelsbanken arm med Sweco

Anna Blomstergren, hållbarhetsansvarig Handelsbanken Finansiering och Anna Joelsson, hållbarhetschef division Buildings på Sweco
Publicerad
Uppdaterad

Fastighetssektorn står för cirka 20 procent av Sveriges koldioxidutsläpp och följderna av klimatförändringarna, i form av till exempel skyfall, översvämningar och värmeböljor, blir allt mer påtagliga för fastighetsägare.

Realtid.se

Sweco har nu tagit fram ett nytt digitalt verktyg, Green Asset Screener. Ett verktyg som både ska kunna identifiera risker och möjligheter för fastigheten. Eventuella åtgärder och investeringar som behövs kan sedan finansieras med Handelsbankens gröna lån. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi vill vara en relevant aktör och partner även när förhållandena ändras och jag är glad över att vi, genom att kroka arm med Sweco, kan hjälpa våra kunder i deras klimatanpassning, energieffektivisering och omställning mot ökad hållbarhet, säger Anna Blomstergren, hållbarhetsansvarig Handelsbanken Finansiering i en skriftlig kommentar.

Genom Swecos digitala verktyg kan Handelsbankens kunder få en initial och översiktlig hållbarhetsanalys. Detta genom att besvara frågor om sin fastighet gällande energi, miljö, klimatrisker och taxonomi. Därefter erbjuds kunderna fördjupad rådgivning tillsammans med Sweco.

Annons

– I den här tjänsten har vi kombinerat vår expertkompetens inom hållbara byggnader och digitalisering, säger Anna Joelsson, hållbarhetschef division Buildings på Sweco i sin presskommentar.

 

Annons