Hon ska få Freetrade att växa i Sverige

Taggar i artikeln

Freetrade
Emma Ödqvist.Emma Ödqvist.
Emma Ödqvist.
Publicerad
Uppdaterad

Emma Ödqvist är ny Sverigechef för Freetrade, som med hjälp av courtagefri handel i svenska och amerikanska aktier ska fajtas mot Avanza, Nordnet och Montrose. Ödqvist kommer närmast från Fimento, där hon hade rollen som vice vd.

Anders Frick

I mars förra året gav Finansinspektionen grönt ljus för Freetrades lanseringe i Sverige.  I november lanserades bolagets investeringsapp och plattform, med målet att utmana nischbankerna som Avanza och Nordnet  – något som man dock inte är ensamma om. 

I februari berättade Daniel Engström, marknadsansvarig på Freetrade i Sverige, i Realtid om det stora intresset för fraktionshandel,  och i mars lanserade Freetrade courtagefri handel av svenska aktier – med förhoppning om att på så vis ta ett snabbspår in på marknaden. 

Ansvarig för hela satsningen är bolagets nya Sverigechef Emma Ödqvist, som närmast kommer från Fimento, som var en del av Moank Fintech Group. Emma är även medgrundare och var tidigare vd för betallösningsplattformen FlowCap, som förvärvades av Moank Fintech Group. Emma har nästan tjugo års erfarenhet av försäljning, affärsutveckling och ledarskapsroller inom finansiella tjänster och tech, det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

”Jag är stolt över möjligheten att få hoppa på Freetrade i ett tidigt skede av sin svenska resa och hjälpa till att sätta vårt lokala avtryck. Jag slogs av Freetrades mission att få alla att investera. Den innovativa affärsmodellen är enkel, men gör investeringar mer tillgängliga genom att låta småsparare sprida sina investeringar mer effektivt över en mångsidig aktieportfölj”, säger Emma Ödqvist i ett uttalande.

Freetrade lanserades 2018 och har idag drygt 1,4 miljoner användare, vilket gör dem till en av de största aktiemäklarna i Storbritannien, med 1,5 miljarder pund i tillgångar under administration.

 

Annons

Annons