Finans Nyhet

Freetrades lansering i Sverige får grönt ljus av FI

Taggar i artikeln

Freetrade
Freetrade, Karl BrooméFreetrade, Karl Broomé
"Beskedet från FI är ett kvitto på det uttömmande jobb som vårt team gör och vi ser fram emot att förändra sättet som investerare i Sverige får åtkomst till den globala aktiemarknaden, säger Freetrades Sverigechef, Karl Broomé. Foto: Freetrades Twitterkonto
Publicerad

Freetrades tillstånd från Finansinspektionen öppnar för omedelbar Sverigelansering.

Realtid.se

Innan appen släpps publikt kommer den initialt lanseras som en closed beta för de svenskar som under de kommande månaderna skriver upp sig på väntelistan. Det framgår av ett pressmeddelande.

Freetrades lansering i Sverige kommer direkt efter en period av stark tillväxt. Bolaget har nu över 1,2 miljoner användare och över en miljard GBP AUA (assets under administration).

Vid lansering kommer svenska investerare kunna handla svenska aktier courtagefritt, samt inom kort även få tillgång till tusentals aktier och ETF:er på börser i USA, UK och Europa.

Annons

Freetrade avser också att under de kommande månaderna erbjuda ISK-konto till svenska investerare, skriver bolaget.

Freetrade backas av över 10 000 crowdfunding-investerare från hela Europa, däribland Sverige.  Freetrade finansieras även av institutionella investerare som Left Lane Capital, L Catterton och Molten Ventures.

– Beskedet från FI är ett kvitto på det uttömmande jobb som vårt team gör, säger Karl Broomé, Managing Director, i en skriftlig kommentar.

Annons

Karl Broomé var innan rekryterades till Freetrade Chief Country Compliance Officer för Sverige och Finland på JP Morgan Chase.

Sedan lanseringen 2018 har Freetrade hanterat courtagefria investeringar till 1,2 miljoner kunder och är nu en av de största nätmäklarna på Londonbörsen sett till ordervolym. 

Annons